oldalfalrendszerek

Oldalfalrendszerek

A Solarlux üvegtető rendszerei különböző típusú oldalfalakkal télikertekké bővíthetők. Az oldalfal típusok közös jellemzői, hogy azok kifogástalanul illeszkednek a meglévő tetőrendszerhez, azzal esztétikailag tökéletesen egy egységet alkotnak.

Fontos megjegyezni, hogy a hőszigetelés nélküli üvegtetőkhöz kínált oldalfalrendszerek többnyire keret nélküli üvegezések, ahol a legfőbb cél nem a hőszigetelés, hanem a minél nagyobb fokú átláthatóság, a természet közelségének biztosítása. Bár az oldalfal üvegezések többsége keretes kivitelben is létezik, sőt akár hőszigetelő üveg fogadására is alkalmas, ennek ellenére nem beszélhetünk ezeknél a télikerteknél hőtartó képességről.

A Solarlux kínálatában megtalálhatók a fix, az eltolható, a lapozható és a harmonika rendszerű oldalfalak.

Az igényeknek legmegfelelőbb oldalfalrendszer kiválasztása nagyfokú körültekintést igényel. Ehhez a helyi adottságok figyelembevételén túl szükség van a tervezett használati mód alapos elemzésére. Javasoljuk, hogy a végső döntést csak egy mindenre kiterjedő személyes konzultáció, ill. az egyes terméktípusok előnyeinek és hátrányainak megismerése után hozza meg.

  • sl20-sl20r-tolhato-uvegfal-rendszer
  • SL20, SL20R tolható üvegfal rendszer

   A Solarlux tolható üvegfalai keret nélküli (SL20) és keretezett (SL20R) változatban is rendelhetőek. A típusok közös jellemzője, hogy alsó megtámasztásúak, így súlyukkal nem terhelik a födémet, vagy tető ill. pergola rendszert. Ez különösen ott előnyös, ahol már meglévő, ismeretlen statikai teherbírású szerkezetbe (pl. fa pergola) kell beépíteni.

  • SL21 tolható üvegfal rendszer

   A Solarlux mobil üvegezéseinek belépő terméke ez a kiforrott, tolható mobil üvegezés. Elsősorban az Ameo tetőbe történő beépítésre tervezték, de egyéb helyeken is alkalmazható. Az SL21 tolható üvegfal alsó megtámasztású, így nem terheli a födémrendszert.

  • sl21-tolhato-uvegfal-rendszer
  • sl-25-sl25r-tolhato-es-kifordithato-uvegfalrendszer
  • SL 25, SL25R tolható és kifordítható üvegfalrendszer

   A Solarlux tolható és kifordítható üvegfalrendszere (más néven lapozható üvegfal) szintén rendelhető keret nélküli és keretes változatban is. A rendszer felső függesztésű, így beépítésekor figyelembe kell venni a tartórendszer terhelhetőségét. Amennyiben Solarlux üvegtető alá történik a beépítés, akkor automatikusan ellenőrzésre kerül.

  • SL35 és SL45 alumínium keretes üvegezett harmonika ajtó

   Ezek az alumínium keretes nyílászárók kiváló opciót kínálnak a szigetelés nélküli télikertekbe, veranda lezárásokba, és épített tetők alatt nyílások lezárására. A hőhídas profilrendszer nem kínál lakótéri feltételeket, így a lezárt helységek nem fűthetők, de a peremes ütközésű profil kiváló légzárást és vízzáróságot biztosít.

  • sl35-es-sl45-aluminium-keretes-uvegezett-harmonika-ajto
  • sl-142-aluminium-keretes-emelo-tolo-ajto
  • SL 142 alumínium keretes emelő-toló ajtó

   A Solarlux SL 142 típusú alumínium emelő-toló rendszere elsősorban ott alkalmazható kiválóan, ahol nem követelmény a kiugróan magas hőszigetelési érték és nincsenek extrém magassági igények. Így például 2200 mm szerkezeti magasságig szuper választás hőszigetelt, vagy akár hőszigetelés nélküli télikertekbe, vagy temperált helyiségek lezárására is.

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.