mi-rejlik-a-solarlux-markanev-mogott

Mi rejlik a Solarlux márkanév mögött?

Érthető, hogy egy télikertnél kevésbé izgalmas az eredet téma, mint mondjuk egy szuperhős esetében. Ugyanakkor olyan időszakban élünk, amikor borzasztóan szükségünk van előremutató példákra a tudatos és fenntartható életvitel kialakításában. Egyéni szinten szerencsére már rengeteg ilyen pozitív kezdeményezés mögé állhatunk be, azonban a nagyobb gazdasági egységeknek – legyen ez például egy nyílászáró gyártó üzem- még van mit tenniük e téren.

A Solarlux egy több mint 35 éves múltra visszatekintő különleges családi vállalkozás. Neve a kezdetektől fogva összeforrt a kimagasló minőséggel az üvegezett harmonika ajtók, a télikertek és a homlokzati megoldások területén.

A Herbert Holtgreife által Alsó-Szászországban alapított vállalatot ma már a fia, Stephan vezeti. Kereken 900 elkötelezett és ötletekkel teli munkatárs áll világszerte nap, mint nap a családi vállalkozás sikere mögött.

Építészek, beruházók, szakipari vállalkozók, magánvásárlók és lakásfejlesztők egyaránt a legmagasabb szintű szolgáltatást és műszakilag tökéletes termékeket várhatnak a Solarluxtól és a kereskedelmi partnereitől.

A Solarlux Campus

2016 szeptemberében izgalmas eseménynek lehettünk tanúi az Osnabrück melletti Melle-ben, mert megnyitott az igazi mesterműnek számító új gyártó- és kereskedelmi központ, a Solarlux Campus. Mivel korábban több külön helyen történt a gyártás, az új központi gyártócsarnok egyesítette és javította a gyártási folyamatokat. És, ahogy ez a Solarluxra jellemző, a látványt sem aprózták el, mert a Campus új mérföldköveket teremtett az ipari építészetben, a fenntarthatóságban és a formavilágban is.

A Campus mérete már az építés során is számos kihívást okozott. 58.000 m2 alapterületen kellett elhelyezni a fejlesztés és kutatás, a gyártás, a raktár valamint a logisztika és az ügyvitel több mint 900 dolgozóját.

A fenntarthatóság

A cég filozófiájában hangsúlyosan megjelenik „a holnapra is gondolunk”, amit nem csak a gyártási folyamatokra, de magára a gyártóhely kialakítására is alkalmaztak. A környezet védelme a Solarluxnál kiemelt helyen szerepel.

A Campus energiaellátásának fontos sarokpontja a geotermikus energia használata. Észak-Németország egyik legnagyobb geotermikus erőművét építették a Campusba, ahol 79 db a földbe 80 méter mélyre lenyúló szonda biztosítja a hőenergiát a fűtési rendszer részére. Így 300 KW energiát nyernek a téli fűtéshez és nyári hűtéshez, amivel hozzájárulnak a környezet védelméhez.

Ugyancsak egyedülálló a Campus előcsarnokának fűtési és hűtési megoldása, amit az un. betontest aktiválással oldottak meg. 150 km hosszúságú csővezetéket helyeztek el az épület betonszerkezetében, ez biztosítja a geotermikus energia áramlását a falakban.

Az energiaellátás másik fontos pillére a gyártócsarnokok tetején elhelyezett 3800 m2 felületű napelem park által termelt energia, ami évente 415000 kg CO2 kibocsátást szüntet meg.

Külön említést érdemel még a Campus külső területeinek kialakítása. A klasszikus füves területek helyett itt őshonos növények találhatóak, többek között 520 fa, 4800 m2 cserje és bokor, valamint 4600 m2 talajtakaró növényzet. A vadvirágokkal teli réteken még egy saját méhkaptárt is elhelyeztek, hogy finom házi mézet állítsanak elő.

Bármennyire is porondon van manapság a környezetvédelem és a fenntarthatóság, még mindig többen gondolják azt, hogy az egyéni döntések és cselekedetek nem igazán eredményeznek változást. Pedig mint tudjuk, ha mindenki a maga szintjén elkezd akár csak apránként máshogyan vásárolni, azzal nagyot léphetünk előre.

És ez a hozzáállás mutatkozik meg a Solarlux termékeiben, amik egyáltalán nem a manapság kényelmes ‘fast fashion’ trend jegyében születnek, hanem több évtizedes használatra tervezik őket, fenntartható módon.

Az alábbi videóban Önt is végigvezeti Stephan Holtgreife a Campuson, ha esetleg szívesen megnézné, hogy hol készül akár az Ön leendő télikertje is.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest