tudom-e-futeni-a-hoszigeteles-nelkuli-telikertet
 • Nyitólap
 • Tudom-e fűteni a hőszigetelés nélküli télikertet?

Tudom-e fűteni a hőszigetelés nélküli télikertet?

Mivel nincs hőszigetelése, ezért gazdaságosan nem is fűthető. A tipikus oldalsó lezárások, mint pl. az SL25 vagy az SL20 mobil üvegfalak szárnyai nem is záródnak légtömören egymáshoz, így bizonyos légcserével is számolni kell. De ha közel légtömören záródó keretes szerkezetet (SL25R vagy SL20R) választunk, akkor bár lassítjuk, de érdemben így sem tudjuk megakadályozni a gyors kihűlést. A folyamatos fűtés azonban nemcsak gazdaságtalan, hanem a párásodáshoz és penészesedéshez vezet a határoló pontokon. A túlzottan nagy külső és belső hőmérséklet különbség hatására a belső meleg levegő azonnal lecsapódik a profilokon. Ennek mértéke a külső és belső hőmérséklet különbségétől függ, de általánosságban elmondható, hogy már kb. 10 C fok különbségnél is jelentős lehet. (Vagyis 0 fok körüli külső hőmérséklet esetén sem tudok benn 10 foknál magasabb hőmérsékletet egészséges környezetben elérni.) A hőforrás lekapcsolásával azonnal megkezdődik a lehűlés, ami akár 10-15 perc után bekövetkezik.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest