milyen-koltsegekkel-kell-szamolnom-egy-hoszigetelt-telikertnel
 • Nyitólap
 • Milyen költségekkel kell számolnom egy hőszigetelt télikertnél?

Milyen költségekkel kell számolnom egy hőszigetelt télikertnél?

A télikert építése alapvetően négy fő költségtételből áll:

 

 • tervezési költségek
 • alapozási, építészeti járulékos munkák (alap, burkolások, szigetelés, vízelvezetés, fűtés, világítás stb.)
 • hőszigetelt üvegtető
 • mobil vagy fix oldalfalak

A télikert építéséhez minden esetben célszerű építész tervező bevonni, hiszen egy teljes értékű lakótér építéséről van szó. Az alapozási és járulékos építészeti munkák helyszínenként és építészeti szituációtól függően változóak.

 

A kétrétegű hőszigetelt üveggel fedett alumínium gerendás üvegtető költségvetésénél üveggel szerelés nélkül (pl. SDL Akzent plus) körülbelül bruttó 300.000,- Ft/m2 beruházási értékkel számolhat. Az oldalfalak esetén a költségek nagyban függenek a választott nyílászáróktól. Fix vagy BNY ablakok esetén alacsonyabb, a nagyobb nyithatóságot biztosító emelő-toló vagy harmonika nyílászáróknál lényegesen magasabb költséggel számolhat. Pl. Ecoline harmonika oldalfalak beépítése 2100 mm magasságban, kétrétegű hőszigetelő üvegezéssel kb. 670.000,- Ft/oldalfal fm költséget jelent. Az oldalfalak kétrétegű üvegezésű fix alumínium ablakokkal kb. 250.000,- Ft/oldalfal fm költségből kihozhatóak.

 

Jellemzően egy 20 m2 körüli, 2 oldalon épülettel, 1 oldalon mobil 1 oldalon pedig fix üvegfalakkal határolt hőszigetelt, lakótér értékű télikert beruházási igénye 12-13 millió forint körül alakul.

 

Megjegyzés: A kellemes lakókomfort elérésére még árnyékolás, szellőzés és esetlegesen télikert vezérlés is szükséges lehet, ami tovább emelheti a fenti költséget.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest