milyen-koltsegekkel-kell-szamolnom-egy-hoszigeteles-nelkuli-telikert-uvegterasz-epitesekor
 • Nyitólap
 • Milyen költségekkel kell számolnom egy hőszigetelés nélküli télikert (üvegterasz) építésekor?

Milyen költségekkel kell számolnom egy hőszigetelés nélküli télikert (üvegterasz) építésekor?

Az üvegterasz építése alapvetően három fő költségtételből áll:

 • alapozási, építészeti járulékos munkák (alap, burkolások, vízelvezetés stb.)
 • alumínium vázas üvegtető, 8-10 mm vastag VSG üveggel
 • mobil vagy fix oldalfalak keret nélküli vagy keretezett üveggel

Az alapozási és járulékos építészeti munkák helyszínenként változóak. Előfordulhat hogy az üvegtető falazathoz történő rögzítéséhez statikai ellenőrző számítások elvégzése szükséges, ami tervezési költséget jelenthet.

A télikert ára nagyban függ a tető összetettségétől. A legegyszerűbb félnyereg tetős alumínium gerendázatú üvegtető (pl. SDL Atrium plus) költségvetésénél szerelés nélkül nagyságrendileg min. kb. bruttó 200.000,- Ft/m2 beruházási költséggel számolhat. A mobil üveg oldalfalak (pl. SL25) beruházása 2100 mm elem magasság esetén kb bruttó 360.000,- Ft/oldalfal fm költséget jelent. A fix üveg oldalfalak kb. 150.000,- Ft/oldalfal fm költségvetéssel kalkulálhatóak.

Jellemzően egy 20 m2 körüli, 2 oldalon épülettel, 2 oldalon mobil üvegfalakkal határolt hőszigetelés nélküli télikert beruházási igénye 7-8 millió forint körül alakul. Akinek ez első hallásra soknak tűnik, azoknak jó hír, hogy a tető az oldalfalak nélkül is megvásárolható és a bővítés később bármikor gond nélkül megoldható.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest