miert-elonyos-a-teraszfedesnel-az-uvegteto-hasznalata
 • Nyitólap
 • Miért előnyös a teraszfedésnél az üvegtető használata?

Miért előnyös a teraszfedésnél az üvegtető használata?

A terasz csapadékkal szembeni védelmére valamilyen fedés megépítése szükséges. Amennyiben szilárd fedést alkalmazunk, akkor az év jelentős részében kizárjuk a Nap jótékony melegítő hatását.

Sokan a hőségtől való félelem miatt alkalmaznak szilárd fedéseket (pala, cserép, zsindely). De gondolja meg, hogy hány napon kell a hőség ellen (max 30 nap/év a nyáron), és hány napon a hideg ellen (ősz-tavasz 120-150 nap, hűvös nyári reggelek 30 nap) védekezni? Láthatja, hogy az igazi problémát nem a meleg, hanem a hideg jelenti.

Az üvegtető alkalmazásával, és ezáltal a Nap energiájának kihasználásával jelentősen megnövelheti azon napok számát, amikor a teraszt használhatja. A nyári forróság ellen pedig külső vagy belső elhelyezésű textilárnyékolóval (pl. Markilux textilárnyékolók) védekezhet.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest