mi-a-kulonbseg-egy-muanyag-es-egy-aluminium-vazas-telikert-kozott
 • Nyitólap
 • Mi a különbség egy műanyag és egy alumínium vázas télikert között?

Mi a különbség egy műanyag és egy alumínium vázas télikert között?

A műanyag kiváló hőszigetelésű anyag, ezért előszeretettel alkalmazzák pl. a nyílászáró gyártásban. Egy ablak mérete rendszerint nem nagyobb mint 90x150cm, a sorolt profilok szélessége pedig közelíti a 30 cm-t .Ezért ritkán fordul elő, hogy valaki 90x150cm mérteű ablakokkal szeretné körbeépíttetni magát úgy, hogy a kilátást 30 cm-es bordák akadályozzák. Egy téliekert oldalelemeinél törekedni kell arra, hogy a maximális kilátást biztosítsák. Az elemek magassága így sokszor eléri 260-280 cm-t, és ebben a magasságban a műanyag nyílászárók a stibilitás hinya miatt már szóba sem jönnek. De már a minimálisan elvárt 240 cm-es magasságban is jelentős korlátozásokkal kell szembesülni, különösen a nyitható, mozgó ellemeknél. Egy műanyag télikert a fenti okok miatt igen robosztus, sok a kilátást takaró és akadályozó borda.

Az alapkivitelű alumínium ezzel szemben rosszabb hőszigetelési tulajdonságú, de sokkal merevebb és ezért terhelhetőbb szerkezet. Az alumínium hőszigeteésének javítására habkitöltést alkalmaznak, ami jelentősen drágítja a télikertet. Viszont aterhelhetőség lehetővé teszi nagy fesztávok megépítését, ami nagy üvegfelületeket és tökéletes transzparenciát eredményez. Ettől lesz egy alumínium télikert légies és kecses, mégis tökéletesen stabil.

Egy alumínium vázas télikert bekerülési költsége min. 2-szerese a műanyag vázas télikertének.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest