biztosithato-e-a-fagymentesseg-a-hoszigeteles-nelkuli-telikertnel
 • Nyitólap
 • Biztosítható-e a fagymentesség a hőszigetelés nélküli télikertnél?

Biztosítható-e a fagymentesség a hőszigetelés nélküli télikertnél?

Fűtés nélkül mind a hőszigetelt, mind a hőszigetelés nélküli télikertben egy idő után pont olyan meleg/hideg van mint kinn az udvaron. (Gondoljanak a hétvégi nyaralókra, amit tél előtt vízteleníteni kell, a fagykárok megelőzése érdekében.) A hőmérsékletet növelni pedig kizárólag a bevitt hőmennyiséggel lehet.. Egy külső teraszra megépített télikertbe a bevitt energiát az időszakos fűtés ill. az épület által elvesztett hő biztosítja. A tapasztalati értékek azt mutatják, hogy a hőszigetelés nélküli télikertben fűtés nélkül kb. 5 C°-kal magasabb a hőmérséklet, mint a külső hőmérséklet. Így aztán tartósan hideg idő esetén a fagymentesség sem garantálható.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest